Dagisstart!

Nu är det på riktigt! Liten har blivit stor.

/jenny

Veterinärbesök

Ska strax gå upp till faster Carro och hämta hem mina barn. Åkte till veterinären med Romeo så då var det skönt att fakitskt få lite barnvakt så slapp jag släpa med mig allt när veterinären bara skulle kolla hur såret hade läkt. Det ser jätte fint ut det enda som är, är att han fortfarande ser okastrerad ut. Så ska ev tillbaka nästa lördag. När vi var klara så ville Carro låna barnen en stund till. Så nu ska jag strax hoppa i kläderna och hämta hem dom. Bir att göra någon lunch och sedan ska Melvin få sova en stund. Lär själv somna då Melvin vaknade tidigt eftersom Zizzy krafsade på dörren och ville komma in. Husse hade glömt att öppna när han åkte imorse. Så är rätt trött!
 
Nej nu är det dags att klä på sig och gå!
/jenny

Libero up&go

Dom ska ju vara SÅÅÅÅÅ bra! In my ass! De suger fan getpung! Har dessutom hamstrat 7(!) paket eftersom jag har någon form av blöj-mani.. Yes, fråga min sambo. Han blir GALEN på alla hundra olika blöjor som ska användas vid olika tillfällen. Okej, så illa är det inte. Melvin har en blöja på dagen och en annan till natten. Up&go har ju en fördel och det är att de är smidiga att sätta på. Speciellt när Melvin inte haft tid att ligga still på skötbordet. Men de läcker hela jävla tiden. Så nu får jag väl sälja de paket jag har kvar.  
 
 
/jenny

Datorknas!

Blogg-appen vill inte fungera igen, så därför har det blivit lite glest med inlägg de senaste dagarna. Dessutom har Melvin knapprat på min dator så mus-plattan har slutat att fungera, så efter en del meck så lyckades jag iallafall logga in och kunde koppla in en mus med sladd.
 
Igår fick Tommy en akuttid till tandläkaren så jag och Melvin passade på att gå till barnens hus där Melvin fick lite lunch och jag tog en fika. Efter det så hämtade vi Lea och åkte till Skärholmen för att jag skulle kolla ögonen och hämta ut nya linser för ett halvår framåt. Hade fått ha glasögon i två dagar för mitt sista par linser gick sönder! Ca hala paketet med linser har gått sönder, alla från samma kartong. Så fick med mig två extra par utan kostnad. Måste varit något produktionsfel. Hämtade en ny åkpåse till nya vagnen innan vi åkte hem och åt en lätt middag.
 
Idag vaknade Melvin tidigt, upp och åt lite frukost och efter lite bus så sov vi någon timme till. Dusch och sedan åkte vi iväg för att handla. Storhandling! Skönt att kunna fylla upp både kyl och frys ordentligt. Melvin hjälpte till att packa ur alla matkassar. Han är himla söt när han plockar ut alla saker från tex en låda och sedan lägger han i dom igen försiktigt. Så kan han hålla på i evigheter! Nu på kvällen kollade vi på en tecknad film som Lea valde. Jag och Melvin satt mest på golvet och lekte. Nu sover bägge barnen och även jag ska strax börja krypa ner i sängen. Imorgon ska Romeo till veterinären som ska kolla stygnen och sedan får vi se vad dagen bjuder på. Tommy är på något tråkigt möte hela dagen!
/jenny

Snark!

Kul när man ska gå in på bloggen och det första som dyker upp är någon som bloggat om ett sovrum med "golv" på väggen. Exakt så ska vi göra när vi byter rum med barnen. Bilden ser ut att ha kopierats från mina tankar. Väggen, sänggaveln, de gamla lådorna som sängbord osv.. Nåväl, jag och Tommy har haft en bild (DEN bilden) av vårat nya sovrum klart i månader. Vi hade först tänkt köra på innepanel, men nu har vi hittat ett billigare alternativ i form av en tapet som vi hittade igår. Kommer bli as snyggt! Tommy har fått för sig att bygga en sänggavel så blir spännande att se hur slutresultatet kommer att bli.
 
/jenny

In i smink-dimman

Just nu är jag helt slut och ska strax krypa ner i sängen. Idag bjöd Melvin på sovmorgon till 10:30! Yey.. Lite frukost i magarna, jag tog en dusch, lite lunch sedan åkte jag och Melvin ner till centrum. Behövde gå in på banken och ta ut pengar eftersom jag slarvat bort mitt visa kort, igen! Gick över till Lindex och fixade med lite kläder som hade larm kvar, några plagg var sönder och lämnade tillbaka ett plagg. Försökte hitta en ny bh till mig nu när jag ska börja jobba. Vore skönt att ha en som ger bra stöd när man ska springa runt och lyfta och ha sig.. Men hittade ingen som passade. Brösten har verkligen fått en konstig form! Haha.. Att hitta en bh som sitter bra var verkligen svårare än vad jag trodde. Får ge mig ut på jakt igen när jag slutat amma helt och brösten kasnke börjar bli normala.. Nog om mina tuttar..
 
Var även ute efter ett billigare alternativ av foundation och puder än dom jag har idag. Idag har jag foundation från Lancome och puder från Kanebo. Har kört på samma puder i säkert 8år. Finns inget bättre! Men att köpa bara pudret för 500:- känns inte så lockande nu när jag fortfarande är mammaledig. Men har hört mycket bra om Maybelline "Fit me" så blev en sådan. Sedan var det ju det där med rätt färg.. Herregud! Har ju aldrig behövt bry mig eftersom jag alltid köpt samma färg i flera år.. Stod där som ett frågetecken. Men fick lite hjälp och hoppas att det är någonting som kommer duga tills ekonomin tillåter att köpa "riktigt" smink.. Idag så sminkar jag mig sällan, går bara hemma så finns ingen anledning. Men snart är jag tillbaka på jobbet och då behöver man ju inte se ut som ett trött spöke.. ;) Blev även en ny mascara då jag upptäckte att min hade torkat. HAHAHA! Köpte även en lotion och duschgel som luktade sommar! Melvin fick ett par shorts som bara kostade 50:- ;)
 
Fick trängas på bussen hem. Bakdörrarna var sönder så alla fick gå av längst fram. SLs bussar är ju inte de bredaste men det gick. Blev positivt överraskad hur hjälpsamma folk var när man kommer med barnvagn. Nu sover barnen och Tommy är på möte så nu ska jag ta en kvällsmacka och sedan hoppa i säng!
 
/jenny

Helgen

I lördags så blev Romeo kastrerad. Valde en privat veterinär denna gång. När Nexus kastrerades så lämnade man honom på morgonen och hämtade honom på eftermiddagen. Men nu så fick jag vara med när Romeo somnade och det kändes väldigt bra. Han somnade i min famn. Under tiden han blev kastrerad så åkte vi till Hornbach och Biltema för att köpa det sista till katthjulet. När vi var klara där så hämtade vi hem Romeo. Han fick först ligga i sovrummet för att vakna men han blödde ganska mycket så han flyttades in i badrummet. Efter någon timme så var det blod i typ hela badrummet. Så efter ett samtal med veterinären så fick vi åka in igen. Barnen fick vara och leka hos sin farmor under tiden. Veterinären förklade att precis som oss människor så kan det ta olika lång tid för blodet att koagulera, så för Romeo tog det längre tid samt att det var ganska stora sår eftersom han är en stor katt. Hon gav lugnande och fick sedan ge en liten narkos för att kunna spola rent och sätta några stygn. Han fick sedan vakna i lugn och ro på en biabädd i badrummet med en varm filt på sig. Hela lördagen gick mer eller mindre åt att åka med Romeo men vi hann faktiskt göra klart katthjulet!
 
Igår så minns jag faktiskt inte vad vi gjorde. Haha! Är alldeles för trött nu för att minnas.. Vi städade och svärmor kom förbi på en fika. Tommy var och köpte en stor träbalk på 4m som nu ligger i vårat sovrum.. Den ska bli en ställning till katthjulet. Nu sitter den på väggen men vi vill kunna göra den "mobil"..
 
Romeo sover efter narkosen
/jenny

Nya mål under 2013!

Mina mål 2013!
 
  • Börja prioritera och tänka mer på mig själv.
  • Gå ner i vikt. Alla gravidkilon ska bort!
  • Få en mamma-dotter dag i månanden.
  • Åka på mera kattutställningar!
  • Göra om hemma. Tapetsera/måla.
  • Sköna dagar på landet!
 
Idag så prioriterar jag mig själv absolut sist. Vilket säkert är naturligt när man blivit mamma. Så detta år så ska jag verkligen försöka att faktiskt tänka på mig själv lite oftare. Barnens behov kommer alltid komma i första hand. Men Melvin kanske inte behöver hundraelva nya klädesplagg. Utan den pengen kan jag lägga på mig själv, inte att köpa kläder till mig själv hela tiden men att unna sig att åka och simma, gå på bio eller någoting. En annan viktig sak är att få en dag med Lea då det bara är hon och jag. Innan Melvin föddes så gjorde jag mycket med henne. Men när ett litet barn kommer in så har inte tiden räckt till. Dessutom helammade jag i 6månader så kunde inte lämna ifrån mig Melvin heller en längre tid. Denna tid är viktig för Lea, speciellt nu när hon plötsligt ska "dela" på mig med någon annan. Hennes biologiska mamma finns inte i bilden och då är det nog ännu viktigare att hon får känna sig lika uppskattad och älskad som Melvin.
/jenny

Blev lite fel! ;)

Det syns när pappa har klätt på Melvin! ;)

/jenny

Jan. 19, 2013

/jenny

Lördag morgon

Melvin vaknade tidigt idag. Gjorde några försök att han skulle somna om men lönlöst. Gick upp och gjorde ordning frukost. Eftersom jag nyss hade ammat så skippade vi vällingen till Melvin så han fick en macka och en skinkbit. Han åt det han orkade och gav sedan Nexus resterna av skinkan. Var så gulligt när han gav Nex en liten bit i taget. När skinkan var slut försökte han ge en bit smörgås istället. Men det var inte lika poppis hos Nex. Då försökte Melvin trycka in biten i munnen på honom. Haha!

Har precis tagit en dusch nu. Funderar på att lägga Melvin en stund innan vi ska åka eller om han helt enkelt ska få sova i bilen.

/jenny

Åkpåse från Elodie Details!

Nu blir det tjat om nya vagnen igen.. Älskar den verkligen! Men eftersom det blev en ny färg på vagnen, grå, så måste vi ju såklart ha en ny åkpåse till den i liknande färg. Kollade runt och fastnade för en grå från Elodie Details som kostade 995:-. Frågade på en facebook sida om den passade våran vagn och fick då snabbt svar att min gamla klasskompis har en som är använd två månader att sälja för knappt halva priset! :)
Så snart har Melvin en ny fin åkpåse!
 
Nu sover bägge barnen så ska faktiskt lägga mig bredvid min man i soffan och glo på tv innan det är dags att sova! Imorgon blir det en tur till veterinären och sedan får vi se vad dagen bjuder på!
 
 
/jenny

Våran fredag

Idag har det varit svinkallt så jag och Melvin har hållt sig inne. Han var en riktig myspelle på förmiddagen och kröp upp i soffan och satte sig bredvid mig. Han har aldrig riktigt haft tid att mysa förut, han har haft fullt upp att undersöka sin omgivning och leka med alla leksaker samtidigt. Är den här mysiga tiden jag har längtat så efter! Nu är det bara myset på morgonen som ska falla på plats. Melvin fick ta sig ett bad efter lunchen då han inte varit helt okej i magen så lilla rumpen blir så röd och irriterad. Då fick han bada en stund och verkligen bli riktigt ren och sedan fick han krypa runt utan blöja en stund och vädra. Just nu ligger han och sover. Ska börja gå in och väcka min lilla prins! <3
 
/jenny

Ny favorit

När vi var uppe på Kronan så passade jag på att köpa en handtagsväska till nya vagnen. Är perfekt nu när Melvin börjar bli större och man inte behöver släpa med sig hundra olika ombyten och matburkar. Den är i lagom storlek för att få med sig det nödvändigaste. Några blöjor, våtservetter, plånbok osv.. Eller bara ha det man behöver ha lättillgängligt i den och ha den "stora" skötväskan under vagnen. Jag ÄLSKAR den. Och jag älskar nya vagnen. Fast jag har fakitskt inte använt den än. Måste fixa åkpåsen och vore skönt att bli av med Briovagnen så den nya kan stå på rätt plats.. Men snart blir det ett premiär-åk!
 
 
 
279:- från Kronan.com
/jenny

Ett sista farväl

De senaste dagarna har jag inte fått mycket tid över till annat känns det som. När Melvin väl har somnat på kvällarna så har jag varit så slut att jag somnat direkt.Men idag har jag fått sova under tiden Melvin sov på dagen så känner mig lite piggare.
 
I tisdags var det begravning i Huddinge. Min "extra" mormor/farmor som jag bott granne med i hela mitt liv gick bort i mellandagarna 95+ gammal. Jag har många fina minnen bevarat både på foton och i tankar. Det var en relativt basic begravning med endast de närmaste, där inräknades även vi. När begravningen var slut så åkte jag och Tommy upp till Täby och köpte vagnen. Blev först ett stopp på¨donken för att få lite lunch i magarna. Melvins mat stod kvar hemma på diskbänken. Suck! Jag som aldrig glömmer någonting till Melvin.. Nåväl, han fick avskalade och delade nuggets. Han åt med god aptit men det känndes verkligen inte bra att ge en ettåring donken!! Men han överlevde ett donkenbesök.
 
Igår var vi hemma hela dagen. Melvin och jag lekte, myste, åt och sov. Det var svinkallt och snöade så jag hade ingen större lust att gå ut. Enda promenaden vi fick var när vi hämtade Lea från fritids. Men ibland får man ha lata dagar.
 
Idag har vi haft en utflyckt till BVC. Melvin fick aldrig sin ettårs-spruta på senaste besöket då han var dålig så den fick han idag istället. Vi tog bussen upp då jag såg min chans att faktiskt testa att åka buss själv. Sedan jag fick ångesten när Melvin var 4,5månad så har jag inte vågat åka buss utan att ha en "back-up". Oftast har det räckt att veta att Tommy är hemma och kan hämta mig om det skulle behövas. Men idag hade Tommy tagit bilen så var antingen gå upp eller ta bussen. Och i denna kyla plus att Daisy var hemma så blev det bussen. Det gick bra iallafall. Melvin fick en spruta i vardera ben och det blev lite tårar, men med lite avledning så var det glömt! Dock fick inte barnmorskan sätta på något plåster! Då putta han undan hennes händer. Snutte! Blev lite lek i väntrummet innan vi tog bussen hem och åt lite Amerikanska pannkakor till mellis. Efter en timmes vila så var det full rulle fram tills det var dags att sova.
 
Nu ska jag glo lite på HMs onlineshop och se om man kan hitta någonting innan rabattkoden går ut.
 
 
Vila i frid, Svea Albertina Andersson <3
/jenny

Dagens köp!

Den står fortfarande ouppackad i hallen men snart ska den plockas fram! Blev terränghjul, väska och regnskydd också. Nu kan vi ut och slira i all snö och ta oss fram utan problem! Love!

/jenny

Egen tid <3

/jenny

Ny barnvagn

 
ddff
Vaknade imorse av att Melvin stod och hoppade i sängen kl. 7:30. Var bara att kliva upp. Lite välling till lillkillen sedan gjorde jag ett försök att få honom att sova en stund till. Lönlöst. Han fick gå upp och leka med pappa sin under tiden jag sov lite till. Ibland måste man få sova och ladda batterierna utan att vara standby. Blev väckt vid 11, lite lunch i magarna sedan tog jag och Melvin bussen till Barnens hus (inte butiken utan är typ öppen förskola). Melvin somnade och sov ca 2h i vagnen ute innan han vaknade och kunde röja runt med de andra barnen. Tog bussen hem vid 15, mötte Tommy och Lea vid garaget så åkte vi en sväng till ÖoB. Vi ska flytta upp katternas vattenfontän till köksbänken så vi behövde köpa elkabel så vi kan dra ett till eluttag.
 
Efter middagen så åkte Tommy iväg med Lea till kören så jag och Melvin stannade hemma och myste. :) Nu sover han sen en tid tillbaka och jag ska glo runt lite på nätet innan jag ska krypa ner under täcket. Imorgon väntar begravning. Tommy blir hemma från skolan för att passa Melvin under tiden jag är borta, sedan vet jag inte om vi ska åka iväg och köpa ny barnvagn till Melvin. Suktar efter en Kronan Sulky. Snygg, liten och tar sig fram i terräng!Blev rekommenderad att köpa en Kronan redan när vi tittade på vagn när Melvin låg i magen, och ångrar mig idag att vi inte satsade på en sådan. En vagn som verkligen klarar av terräng!
 
 
Bild lånad från Kronan.com
/jenny

Favorit "tårta" två dagar i rad! ;)

Melvin har precis somnat för natten. Han har fått in sena rutiner den senaste tiden. Vaknar sent och somnar sent. Nu börjar han snart på dagis och jag börjar jobba, så nästa vecka är det dags att börja vänja honom med tidiga kvällar och tidiga mornar.

Idag har vi varit till Tommys syster som fyllde 20! God smörgåstårta igen(!) och massa prat. Hennes present från oss får hon dock vänta med tills den kommer. Vi kom på i sista minuten den perfekta presenten. ;) Melvin lekte på golvet och pratade för sig själv mesta delen av tiden. Sedan körde vi Tommys andra syster, Carro, till hennes jobb och jag passade på att byta och hämta ett par skor. Blev lätt middag och sedan kollade vi på Spirit (Lea valde) hela familjen. Eller, alla utom Melvin som lekte och störde Lea under filmens gång. Hade tänkt att jag och Tommy skulle glo på någon film men eftersom lilla herr Karlsson inte ville somna i tid så blev det ingenting med det.

Har både ont i huvudet och halsen så ska göra som prinsen min. <3

/jenny

50års kalas!

Mammas 50års-tårta blev aldrig klar igår. Under tiden jag la Melvin så hörde jag snarkningar från vardagsrummet. Mycket riktigt, där låg Tommy och sov som en stock. När han somnat och snarkar så som han gör ibland, då är det omöjligt att väcka honom. Trots att man kan föra en dialog och han tittar under tiden så har han inget minne av det dagen efter. Haha.. Nåväl, han fick sova kvar på soffan och jag släckte ner innan jag sedan kröp ner bredvid Melvin som sov i våran säng. Älskar när han ligger tätt intill att man kan borra ner näsan i hans hår.
 
Imorse vaknade Melvin runt 8 och han är ju min personliga väckarklocka, så var bara stiga upp. Lite frukost i magen och lek en stund innan det blev dags att sova igen. Strax innan kl.12 vaknade vi och då blev det lite lunch i magen innan jag och Melvin tog ett bad. Tommy och Lea hade åkt iväg på Öppet hus på Kulturskolan, så då är det smidigast att ta med Melvin in i duschen. Han älskar ju vatten så gick ingen nöd på honom.
 
När Tommy och Lea kom hem så gjorde vi klart tårtan och fixade oss, sedan åkte vi till Mamma. Smörgåstårtor och trevliga människor. Jag hoppas mamma blev glad över den present hon fick. Dock var det inte hennes "riktiga" då dom kommer i veckan, men ville inte komma dit utan någonting. Melvin blev barnnappad av min mosters gubbe Christer och måste säga att det var skönt att faktsikt få vara barnfri och ladda batterierna några få minuter. Efter några timmar rörde vi oss hemmåt. Klockan rann iväg och Melvin skulle i säng. Men det var riktigt trevligt.
 
Bägge barnen sover så nu ska jag stänga ner datorn och hoppa ner i sängen. Känner jag Melvin rätt så ringer klockan tidigt imorgon bitti..
/jenny

Ordning och reda, pengar på fredag!

Melvin var så duktig nu under kvällen och la alla "klossar" i garaget och bilen i lådan där klossarna skulle ligga. Han var rätt söt när han försiktigt la ner en kloss i taget och sedan stängde dörren när det inte fick plats mer. Älskade!

/jenny

Fredags shopping!

Sitter uppe med en son som vägrar att somna. Han sov för länge på eftermiddagen så nu är han hyper. Är inte ens någon idé att försöka få honom att somna. Så han får vara uppe en stund till och trötta ut sig innan vi gör ett nytt försök. Nu kommer det bara bli en vila på dagen i fortsättningen. Att ha en hyperaktiv son när det är läggdags är ingen höjdare.

Idag efter jag försökt få i Melvin mat (han matvägrar förtillfället) så hämtade vi Lea innan vi åkte upp mot Kungen kurva. Först gick vi in på Ikea och åt lite sen lunch och handlade lite småsaker till Melvin. På fyndavdelningen hittade vi en ny golvlampa under halva priset. Har tänkt länge att vi ska ha just den lampan så detta var ju ett perfekt tillfälle! Nu ångrar jag dock att vi inte tog den andra som fanns också.. Efter Ikea åkte vi till Barnens hus för att titta på en ny vagn. Vi har bestämt oss för att sälja våran Duo vagn och köpa en mindre vagn som klarar av att köras på landet. Dock hade dom inte den vi spanat in som visningsexemplar så vi åkte vidare. Stannade till på en nyöppnad outlet och hittade massa roligt! Bla "rese/mini-paket" blöjor från Pampers för 5:-. Att man blir glad över att hitta blöjor billigt är fan illa.. Haha! Plockade på mig alla jag hittade i Melvins storlek. Är perfekt att ha i skötväskan bla.
 
Nu på kvällen har det inte hänt så mycket mer. Middag och sedan har Melvin röjt. Han klättrar på ALLT! Än så länge så har han klarat sig från att ramla från de saker han klättrar upp på, men det är väl bara en tidsfråga. Skitungen min.. Nej, nu är det dags att göra klart tårtan till mammas 50-års kalas som är imorgon. Sedan ska både jag och Melvin krypa ner i sängen och sova!
/jenny

Ordning och reda!

Nu börjar jag få lite ordning och reda i bloggen. Har lyckats fixa allt själv, eller har fått lite hjälp. Har lite små saker kvar att fixa men det får bli en annan dag. Melvin sover men vaknar hundramiljoner gånger när inte jag ligger bredvid så har fått fixa bloggen i omgångar. Idag har dock Tommy varit hemma och kunnat tagit Melvin när han vaknat så jag fått fixa klart. Är svårt att komma in där man var igen bland alla konstiga koder och siffror.
/jenny
rss feed
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!