Ikea och TBE-vaccin

Blir ett snabbt inlägg innan Melvin vaknar. Så fort han vaknar så ska vi åka en snabbis till Ikea, behöver fyra krukor till mina underbara Aloe växter samt att Melvin ska få sin andra TBE-spruta och Lea sin första. Vi har ju hemskt mycket färstingar på landet och dessutom ligger det i ett högriskområde för just TBE. En billig försäkring att vaccinera sig.
 
Sorgen efter Vegaz gör sig påmind dagligen. Första veckan grät jag varje dag, flera gånger. Jag saknar honom så fruktansvärt. Vet inte vad jag ska skriva, kan inte formulera min sorg i ord. Att veterinären inte skickat in alla papper till försäkringsbolaget gör det inte bättre. Vill bara få hem och kunna begrava min hund. Men det dröjer, eftersom försäkringsbolaget inte kunnat börjat handlägga ärendet än, så får jag inte hämta hem honom. Vill bara få allt klart och kunna gå vidare.
 
Det blev otroligt tomt efter Vegaz, och vi hade inte tänkt skaffa någon ny hund förrän slutet av året, men snubblade över en äldre hanvalp från en av de uppfödarna vi tänkt oss ta nästa hund ifrån, så nu har vi honom på prov. Men det känns så rätt. Än är inga papper skrivna så går inte ut med namn. Men snart hoppas jag! :)
 
Nu ska jag faktiskt väcka lilla Melle och åka iväg.
/jenny

Fiske

/jenny

Vila i frid min älskade Vegaz!

 
Jag älskar dig så mycket så det gör ont..
 
/jenny

Aloe Liquid Soap

Så, nu är det dags att börja med det jag planerat länge! Ska försöka att en gång i veckan ta upp en vara från
Forever som jag ska försöka utvärdera för er. Tänkte börja med en av mina favoriter, som används dagligen.
 
Aloe Liquid Soap!
 
Aloe Liquid Soap innehåller, som majoriteten av alla produkter vi säljer, mest Aloe Vera. Stabiliserad, inte utspedd, torkad, med skal eller någonting annat. Utan vi använder färskpressad innebladsfilé! Tvålen har samma PH-värde som huden och är så skonsam att den kan användas överallt, även till intimtvätt. Den torkar inte ut huden utan återfuktar. Den är dessutom så mild att det inte gör någonting om man får i ögonen samt att den är biologiskt nedbrytningsbar. Ett stort plus är att den är extremt dryg, en ärtklick räcker gott och väl!
 
Jag använder den varje dag att tvätta bort smink. Har haft en del olika ansiktstvättar i mina dagar men denna är ensam om att få bort allt OCH man inte blir uttorkad efteråt. Jag älskar den. Behöver ingenting annat för att få bort allt smink. Huden känns ren och fräsh efteråt. Till Melvin har jag den alltid i badet och tvättar alltid av kroppen med den. Sedan jag börjat använda denna tvål istället för annan babytvål och dylikt så behöver jag inte smörja in honom med mjukgörande efter bad eller dusch. Hans känsliga hud är så len och mjuk.
 
Min kära sambo, som är skeptisk om allt kom jag på när han använde denna för en tid sedan. Han förnekade ett bra tag innan han tillslut erkände att Aloe tvålen är den enda han inte får utslag/blir rödflammig/blemmor av efter han rakar sig. Han frågade mig tom om jag kunde köpa en åt honom som han kan ha på jobbet! KORS I TAKET! Men det ger mig ännu ett "bevis" på att den är så bra!
 
Även djuren har nytta av denna. Passar utmärkt till tass/hovtvätt och sårtvätt.
 
Denna finns självklart att beställa av mig! Och med 90-dagars nöjdkundgaranti har du inget att förlora ;)
[email protected] eller 0707-677478
/jenny

Det finns ingen starkare kärlek än den till sitt eget barn

/jenny

Nöden har ingen lag?

/jenny

VAB

Idag har jag tagit VAB för Lea för första gången. Hon har feber runt 38 så fanns inte så många alternativ. Blev lite struligt att anmäla det till försäkringskassan eftersom hon inte är mitt biologiska barn och jag har ingen vårdad om henne. Men efter att ha suttit i över 30minuters telefonkö så löste sig allt. Hoppas jag. Imorgon har hon skolavslutning och eftersom hon fortfarande inte är helt bra så frågade jag fk om hon fick gå på skolavslutningen som är på 30min, och det sa dom inte skulle vara några problem. Kände att det var bättre att fråga eftersom man aldrig vet hur petiga dom är.. Hon som verkligen längtat till avslutningen!
 
Melvin väckte mig 7:45 och Lea klev upp strax efter oss. Frukost i magarna sedan gick jag med Melvin till dagis. Tänkte sedan passa på att tok-röja här hemma då Tommy åkte ut på sjön igår och hann aldrig städa undan. Så där stod jag igår, med allt. Bara bita i det sura äpplet. När jag kom hem så satte jag mig bredvid Lea i soffan som glodde på film och kände hur luften bara gick ur mig. Jag var SÅ trött. La mig på sängen och slocknade. Hade ställt klockan så jag bara skulle ligga max en timme. Vaknade och var lika seg som innan och det har hållt i sig hela dagen. Har i alla fall orkat dammsuga, tvätta, röja undan all disk (som märkligt nog hittat tillbaka) och planterat om min ena Orkidé som kräket Vegaz hade ner under natten.
 
Efter middagen gick barnen och jag ut en kort stund. Vi behövde få lite frisk luft och Vegaz behövde få komma ut och bli lite trött i skallen. Barnen tog sedan ett bad tillsammans och nu sussar de gott. Ska strax krypa ner bredvid Melvin som ligger på Tommys sida. Får se om jag lyfter över honom till sin säng eller om han får ligga kvar i natt.
 
Vi får se vad morgondagen bjuder på och hur barnen mår. Melvin har kvar sina konstiga utslag, även om de nu bara är begränsade till benen, fötterna och fotsulorna. Blir nog att ringa vc igen, inte för att de hittade något sist men känns inte så bra att han gått med utslag i snart en vecka.
 
Nu säger jag god natt!
/jenny

Kärleken mellan ett barn och en hund!

/jenny

Klämolycka..

Sitter och väntar på potatisen som strax är klar. Blir sill och potatis till lunch. Sedan ska melle sova och jag ska försöka få undan all disk under tiden. 
 
Igår jobbade jag till 16, åkte hem, duschade sedan åkte vi hit till landet. Underbart! Avslutade dagen med att meta på bryggan med barnen och Melvin klämde sedan fingret i dörren. Efter rådgivning med vårdguiden så stannade vi kvar. Var "bara" lillfinger tippen som blev avskalad. 2/3 av nageln lossnade och huden försvann. Gjorde rent och satte på ett plåster lätt och efter bara 5min så lekte Melvin och somnade en kort stund senare med en Alvedon i kroppen. Oj vad det gör ont i mammahjärtat när de gör illa sig. 
 
Idag så har vi hängt vid vattnet hela förmiddagen, Melvin hade bråttom ner till stranden men så fort han doppade fötterna och insåg att det inte var lika varmt som i badet hemma så blev han förstelnad. Vi satte oss istället i skuggan och lekte.
 
Nu är det dags för lunch och sedan kommer svärmor ut på besök!
 
/jenny

Underbara nationaldag!

Varför gårkvällens inlägg publicerades 12h senare har jag ingen aning om. Såg det nu. Jaja. Melvin vaknade imorse kl 6:15! Bjöd inte mamma på någon sovmorgon direkt. Barnen åt frukost vid deras egna lilla bord de fick av mormor och morfar förra året. Vid 8 sparkade jag upp Tommy och la mig en stund. Är förkyld och mådde inte alls bra. Någon timmes sömn gjorde susen. Hela förmiddagen var Tommy ute och klippte gräs och jag och Melvin höll oss inne. Var så fruktansvärt varmt ute och dessutom var inte gräset klippt överallt. 
 
Efter lunchen fick Melvin sova inne eftersom Tommy glömde att ta med vagnen. Han fick ligga i Leas säng så kollade jag honom lite extra ifall han skulle vakna. Satte mig utanför dörren på gräset och njöt av solens strålar. Efter någon timme hörde jag "Mama, Mama" och så stack Melvin ut huvudet genom dörren. Då hade han vaknat och klivit ner från sängen själv utan att ropa. Kan tillägga att Leas säng varken är hög eller farlig om han skulle rulla över kanten. 
 
Morfar kom sedan ut och hade med sig en liten uppblåsbar hoppborg till MeIvin. Lea, jag och Melvin hjälptes åt att blåsa upp den direkt. Även om Lea är i största laget för den så hade hon och Melvin super kul! Blev sedan middag i magarna innan vi åkte hem. Tommy hade möte nu på kvällen och jag ska jobba imorgon. Var
rätt skönt att få komma hem och få duscha! Barnen tog ett bad tillsammans. Sedan fick även Daisy ett snabbt bad. 
 
Imorgon efter jobbet så åker vi direkt ut igen. Nu är det dags att sova. Ska upp tidigt!
 
 
 
/jenny

Äntligen!

ÄNTLIGEN! Första natten i sommarstugan! Just nu ligger jag nerbäddad bredvid min lilla prins i bäddsoffan. Jag njuter i varenda cell i kroppen av att äntligen kunna vara i stugan och dessutom sova kvar!

Jobbet idag flöt på som vanligt. Hämtade melle direkt när jag kom hem, sedan åkte vi och handlade. Både på ÖB, rusta och Willys. Lite nytt hit ut för att få det lite mer i våran stil. :) Barnen och hundarna njuter lika mycket av att vara här. Melvin och Lea satt och ritade vid deras lilla bord under tiden jag bäddade rent i alla sängar. Sjukt att Melvin börjar bli så stor! För ett år sedan hade han knappt börjat krypa..
Nu ska jag sova innan ögonen går i kors!
/jenny

Just nu!

/jenny

En dag på landet

Även fast jag inte kände mig helt 100 imorse så åkte jag till jobbet. Kämpade och slet med alla skrivare. Blev super snyggt och det är underbart att få beröm från både sin närmsta och högsta chef att man gör ett bra jobb, även säljarna berömmer mig ofta för allt jobb jag lägger ner. Ibland gör jag mer än vad jag ska, men det är för att det är kul!

Efter jobbet blev det lunch i magen, hämtade Melvin, mellis sen packade vi in oss i bilen och åkte till landet. Vi har ännu inte haft tid att göra iordning för att kunna sova kvar. Men nu så börjar det bli ordning! Tyvärr hade mössen varit inne igen fast vi var där för någon månad sedan. Så var bara att dra igång dammsugaren och torka av allt! Vi kommer göra om där ute sakta men säkert. Vi får ta en sak i taget. Men inom en 5års period hoppas vi på att kunna FLYTTA UT dit på heltid. Hur underbart vore inte det?!

Vi grillade även för första gången i år. Pinsamt nog! Redan i mars förra året hade vi både sovit och grillat på landet. Sjukt gott var det iallafall! Vegaz trivdes som fisken i vattnet och Daisy lunkade runt i sin egen värld. I bilen påväg hem var det både trötta hundar och barn. Melvin däckade direkt. Han mår inte helt 100 heller så misstänkte att han skulle somna fort. Får se om det bryter ut något på honom eller om han klarar sig från en förkylning..

Nu är det dags att sova, imorgon är det jobb till kl 13 och sedan packar vi ihop och åker till landet igen!

/jenny

Effektiva måndag!

Har precis krypit ner i sängen och mår riktigt dåligt. Huvudet snurrar, känner mig dåsig och ont i halsen. Min tur att bli sjuk? Är väldigt länge sen jag låg däckad i feber, men nu känns det som att det kan vara på g. Förhoppningsvis är det bara sömn som behövs. :)

Dagen har flutit på. Jobb på förmiddagen. Rensade allt som fanns på lagret som tillhörde min avdelning, fyllde på dagens varor och hann med lite annat fix. Kändes bra! Imorgon, om jag inte blir sjuk, så ska jag fixa lite med skrivar-sektionen. Kommer bli mycket bättre, snyggare och lättare för kunderna att hitta tillbehör till den skrivaren de köper. Efter jobbet åkte jag hem, lunchen stod på bordet och sedan hämtade jag Melle på dagis som för första gånger EVER inte blev glad att jag kom. Han trivs så bra på dagis och det känns verkligen bra i hjärtat!

Blev en tur till Apoteket för att hämta ut mer smärtstillande medicin till Vegaz innan vi sedan åkte till Willys för att fylla på matförrådet. Nu på kvällen fick Daisy sig ett välbehövligt bad! Har tänkt länge att jag ska bada henne men aldrig fått tid. Men nu är hon ren och luktar citron.

Nej, nu ska jag sova och hoppas denna konstiga känsla i kroppen går över tills imorgon! Har aldrig trivs så bra på jobbet som jag gör nu. :)

/jenny

Grillmiddag

Jag hade verkligen hoppas på att få sovmorgon denna dag speciellt med tanke på att Melvin har jag varit tvungen att väcka på mornarna. Men idag bestämde han sig för att vakna kl 7! Frukost i magarna och sedan höll vi oss inne från den stekande hettan. Lekte med bilar och annat skoj. Jag hann även gå ett varv med dammsugaren.

Efter lunchen däckade jag bredvid Melvin när jag nattade honom. Lea väckte mig vid 14;15! Hade inte alls planerat att sova, utan hade en del saker jag hade velat få gjort. Kl 15 var vi bjudna på grillmiddag men jag lät Melvin sova vidare en stund med tanke på att han har tänder på g och inte riktigt varit sig själv de senaste dagarna. Gjorde mig klar och sedan fick prinsen vakna.

Hos Danne så fick Melvin tre bollar att sparka på. Lyckan var total. Morfar och han hade fullt upp. Men han kunde bara bära två, även om det var knappt. Middagen var verkligen lyckad! God mat (grillad lax) och trevligt folk. Barnen kunde roade sig på gräsmattan och Lea åt så hon mådde illa. Melvin åt glass i mängder och hittade en verktygslåda på hjul som nog i hans värld var en bil. ;) Åkte hem runt 19:30 och då hade även Tommy äntligen kommit hem. Melvin och jag tog ett snabb bad och sedan slocknade han efter att ha fått lite välling i magen.

Imorgon blir det att jobba för min del, ringa några viktiga samtal, bl.a. Vegaz veterinär sen kanske vi åker ut till landet.Vi har inte varit där än och det är redan Juni! I mars förra året hade vi redan sovit över.. Men förhoppningsvis blir det att vi som sagt åker ut imorgon och får allt klart. Är ledig på torsdag så vore skönt att kunna åka ut redan på onsdag direkt när jag och Lea slutat.

Nu ska jag försöka få lite sömn innan det är dags att kliva upp!

/jenny

Lördagsmys.

Blir ett snabbt mobilinlägg innan jag släcker för natten. Jobbade som sagt idag, blev att gå upp tidigt en lördag! Droppade av barnen hos mormor och morfar där dom fick vara under tiden. Tommy är ju borta så behövde barnvakt. Jobbade nästan hela mitt pass med att larma Apple-produkter. Hade tänkt fått annat gjort men hoppas på att säljarna på min avdelning hjälper mig som de sa. Vi hade även en liten fiskmåsbebis som ramlat ner från sitt bo och låg på våran lastkaj. Mamman var galen och försökte attackera om man försökte gå ut. Så vi stängde igen och lät de vara. Pratade med djurambulansen som sa att vi skulle låta dom vara och bebisen troligtvis blivit utputtad av mamman för att lära sig flyga.. Djur..

När jag jobbat klart åt jag lunch på jobbet innan jag stannade snabbt på Arken Zoo för ett fodersäcksbyte men blev massa babbel som det brukar kunna bli. Hämtade mina barn och åkte hem. Lea gick direkt till en kompis så jag och Melvin roade oss hemma i regnet. Vi har kollat på Pingu, tvättat, diskat och bakat. Väldigt hjälpsam pojk jag har! Vegaz har varit väldigt halt idag så har inte blivit någon träning eller lång promenad. Nu börjar det bli dags för mig att knoppa! Imorgon står grillfest på schemat och Lea är nog den som längtat mest.

/jenny

Regnig lördag!

Jobbat fram till lunch, barnen var hos mormor och morfar under tiden. Nu öser regnet ner så jag och Melle myser inne, Lea är hos en kompis.

/jenny
rss feed
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!