Dag på landet

Idag hade vi tänkte åka till hundutställningen i Kista, men vi hade ingen valpvakt så då blev det ändrade planer. Packade in oss i bilen och åkte till landet istället. Melvin fick vara hos sin faster under tiden då det inte är iordning med värme eller städning där ute. Lea fick ta med sig en kompis så hon var sysselsatt under tiden!
 
När vi närmar oss huset så ser vi hur våran balkongdörr står på vid gavel! Mitt ute i ingenstans och en dörr står öppen. Första tanken var att vi hade haft inbrott, men vad skulle de ta där? Finns ingenting av värde. Men när vi kom in så var det bara den yttre dörren som hade åkt upp, troligtvis så var den alltså inte låst.. Sedan såg vi att vi haft möss inne. Vi har klarat oss i många år på våran våning utan de små jävlarna, men nu hade de varit överallt! Var bara riva ner allt i IKEA-kassar och in i tvättmaskinen. Dessutom hade de varit i Melvins säng och bitit sönder både täcke, lakan och madrass.. Vi började sedan röja i vårat vardagsrums/sovrum. Hittade lite mögel bakom ett skåp. Great! Men nu så blir det till att totalrenovera hela det rummet. Nu åker ALLT! Väggar, tak och golvet byts ut. Huset är ju trots allt byggt 1934.. Så nu är det bara bita i det sura äpplet och köra! Skönt med förändring!
 
Vi var ute i ca tre timmar och avslutade med krov-grillning. Väl hemma fick hundarna varsitt bad och sedan gick vi upp till svärföräldrarna för påskmiddag och hämta hem våran prins! Han hade haft kul hela tiden och varit på riktigt bra humör! Så fort mamma klev innanför dörren så kastade Melvin sig på golvet när han inte fick som han vill.. varför gör han bara så mot mig?!
 
Nu har jag precis fått lite jobb gjort och ska springa ut med Daisy innan det blir sängen för min del.
 
/jenny

Bus i skogen

Vi tog en snabb tur till skogen i eftermiddags där hundarna fick busa av sig och Melvin kröp(!) runt på egna äventyr.

/jenny

Återförsäljare för Forever

Jag som skulle berättat detta redan under förra veckan men har inte fått tid. Nu ska jag passa på att skriva ett snabbt inlägg innan jag har lite jobb att få klart innan Melvin vaknar. Disken, tvätten och allt annat som jag borde ta tag i får vänta en stund. Sådant kan jag pyssla med när Melle är vaken, men inte sitta vid datorn. Då ska Melvin vara med och slå på tangentbordet!
 
Nu till saken!
Jag har blivit återförsäljare för Forever Living! Är verkligen något riktigt spännande och jag ser fram emot att få börja jobba med snarast! Har påbörjat en utbildning som det nu bara är två tillfällen kvar på och jag lär mig massor. Jag kommer lägga stor fokus på djur och djurvård, vilket faller sig rätt naturligt för min del. Kommer en gång i veckan lägga ut "Veckans produkt" där jag berättar lite mer ingående om dem. Så håll utsikt.
 
Nu är det bara hugga i min check-lista innan Mellepelle vaknar!
/jenny

Välkommen lilla Vegaz!

Jag vet att denna lilla blogg blir lite väl mycket bortprioriterad just nu.. Försöker få tid men är sällan man orkar slå igång datorn när Melvin har somnat. Oftast somnar jag lika fort som honom. Ibland önskar jag att dygnet hade fler timmar.. Är så mycket man vill få gjort men så lite man hinner med. Nog om gnäll..
 
I söndags hämtade vi hem våran nya lilla prins, Vegaz (Nicole's Vegaz). En schäferpojk på då precis 8 veckor. Tanken är att han i framtiden ska bli min arbetskollega som patrullhund inom Försvaret. Han har varit här i snart tre dygn och det går faktiskt riktigt bra. En omställningen med en liten valp i hemmet men det går verkligen bra. Vi är snabba med att gå ut med honom så majoriteten av alla rastningar har skett utomhus. En riktigt duktig kille på att hitta saker är han också. Gammalt fruktskal, pappersbitar och vad nu allt han hittat ute som han stolt springer runt med. Och det mest skrämmande med det är att det är sjukt SJUKT hur mycket skit folk slänger ute i naturen. Går dessutom bara ute på gräsmattan utanför dörren. För att inte tala om allt äckligt hundbajs som dyker upp nu när snön smälter.Yeck..
 
Idag efter jobbet mötte jag upp Tommy och hundarna som hade gått till skogen (Vegaz fick sitta i hussen trygga famn dit). Vegaz hade skit skoj och till och med Daisy BUSADE med honom. Hon som inte varit överförtjust i ett litet "äckel" som biter henne i öronen osv.. En kort tur i bilen blev det också. Vegaz hade tagit sig över till Daisy (Gallervägg imellan) och låg tätt intill henne och sov.
 
Melvin och jag tog ett bad under kvällen. Han var riktigt sur och grinig nästan hela kvällen. Eller så fort han inte fick som han ville så slängde han sig på golvet och skrek/grät.. Trots? Och jag som är så elak och inte kan låta bli att småskratta när han spelar dramaqueen.. Haha.. han är så SÖT! Men misstänker att det kan vara någon tand på g. Melvin är nästan alltid glad! Och är han inte det så är det någonting fel.. Trollungen min..
 
Nu är det dags för mig att sova! Inga bilder tyvärr då alla ligger i mobilen. :)
 
 
/jenny

Vid frukost bordet!

Pungråttan Bebis tigger lite skinka vid bordet. Att Nexus och Romeo sitter på köksbordet och tigger dom också kom inte med på bild. ;)

/jenny

Trötter

Idag blev det tidigt i säng. Är så galet trött så valde att lägga mig samtidigt som Melvin. Nu sussar han bredvid mig och jag glor på Tunnelbanan, ska strax stänga av tvn och sussa jag med. Tommy åkte iväg vid 17 och skulle vara hemma vid 20, men än är han inte hemma.

Imorgon blir det att gå upp tidigare än vanligt, då både jag och Tommy börjar samtidigt. Sedan blir det lunch på Ikea (om jag får bestämma) och sedan några stopp i några affärer på vägen hem.
Ska berätta något riktigt kul imorgon men nu ska jag faktiskt sova. :)

/jenny

Bus

Melvin fick tag i en hushållspappersrulle under tiden jag plockade ur/in i diskmaskinen.. Han var så nöjd och rev pappersbit efter pappersbit.. Blev ett varv med dammsugaren efter!

/jenny

Måndag

Har precis krypit ner i sängen och ska sova. Imorgon blir en såndär stressig morgon då jag och Tommy åker samtidigt och båda barnen ska hinna lämnas osv..

Idag på jobbet så fick jag åka en sväng till läkaren, de hade bara en tid under min arbetstid så fick jobba ihop min missade timme direkt efter. Var ingenting allvarligt! Har ont i en fot och har haft det i över en månad. De senaste dagarna så har det bara blivit värre och värre så ville kolla upp det. Misstänkte att det bara var en överansträngning. Och visst hade jag rätt. En av slemsäckarna vid fotknölen var inflammerad och svullen. Blir att knapra voltaren och smörja med voltarengel.

Hämtade Melvin direkt efter jobbet och åkte till BVC för en extra koll då han inte gått upp i vikt så mycket. Bara 100gr har han gått upp på två månader.. Men sköterskan var lugn. Han äter bra, han är pigg och glad, ser normal ut i hullet osv.. Och han växer på längden som han ska. :) Melvin som hela tiden legat på PRICKEN av medelsträcks-kurvan.. Nu ligger han ganska kraftigt under.. Jaja, är inget att stressa över. Vi stannade kvar några minuter extra så han fick leka i väntrummet. Det var kul!

På kvällen har Lea varit på kör och sedan åkte Tommy iväg på möte. Slängde ihop en sockerkaka som blev supergod! :)

Nej nu måste jag sova! Natti

/jenny

Lördag

Bloggen blir verkligen lägst prioriterad för tillfället.. Men det är ändå kul att se att det är några tronföljare som kollar in den trots att det ekar tomt här. Har precis klivit innanför dörren efter en tur på Torekällberget med barnen. Melvin slocknade i vagnen påväg hem från bilen så nu sover han på balkongen. Lea har hoppat ner i badet. Så får helt enkelt ta tillfället i akt. Skulle behöva plocka lite här hemma men det får faktsikt vänta. Har en liten kille här hemma som går runt, öppnar alla skåp och river ut allt innan han går vidare till nästa skåp och tömmer det. Så alla skåp i Melvins höjd är sakerna hullerombuller.. Måste fixa ordentliga skåpslås så det blir ordning och reda igen.
 
Melvin har varit sjuk hela veckan och varit hemma med pappa, förutom i torsdags då han fick hänga med sin faster under tiden vi båda jobbade. Jobbet har flytit på som vanligt. Inventeringarna har startat, är dock ingenting som drabbar mig mer än att jag inte kan fylla på vissa saker vissa dagar. Ska se om det finns möjlighet att jobba lite extra här i Södertälje för att få in lite extra pengar. Hade varit trevligt!
 
I veckan kanske vi ska åka och hälsa på våran Vegaz. Ja vem är nu Vegaz?! Det är våran nya hund som flyttar hem till oss om ca 2 veckor.. Igår fixade jag valphalsband så nu är ett av sakerna på "to do" listan avbockad.
 
Nu har Lea precis klivit ur badet och jag ska väl göra lite nytta jag med.
 
/jenny
rss feed
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!