Mini semester!

Nu är vi alla inpackade som sillar i bilen. Hundar, katter, barn, packning och mat! Tommy har precis sprungit in på Willys för att köpa det sista. Blir egengjord sushi till middag. Redan gjord och ligger färdig i kylväskan. 

Jobbat från 7:15 men fick en akut läkartid innan 14 så var tvungen att gå tidigare från jobbet. Besöket hos läkaren gick bra. Är en läkare jag haft sedan barnsben. Man pratar 3 minuter om problemen, får recept och sedan sitter man i 15 minuter och pratar hund! Jag har världens bästa läkare. 

Imorgon är planerna att packa ner matsäck (barnen fick små termosar i julklapp som får invigas!), gå ut i skogen och bara njuta! Några spår ska vi hinna med också. /jenny

Två spår och en miniruta

Inne efter en timme i skogen. Två spår på ca 100m samt en mini-ruta gjorde vi. Första spåret så hade jag fått förklarat för mig hur det gick och var Tommy låg gömd. Ouzo fick snabbt upp spåret och sedan tog det fart! Jäklar vad han är snabb i spåret. Jag hakade på men fick hålla in honom för att själv inte ramla. Efter en kort bit så misstänker jag att vi är helt fel, är inte alls den vägen jag fått beskrivet för mig. Ouzo zickzackar fram över ett öppet fält och då är jag övertygad om att vi är fel. Men tänker ändå på att lita på honom, så faktsikt är så viktigt! Och mycket riktigt, bakom en gran låg husse. Tommy sa direkt "Ouzo gick exakt på spåret! Jag hittade inte stigen så råkade bli lite zickzack". Nåväl. Återigen bevisar Ouzo att om det är någonting han kan så är det just att spåra!
 
Vi fortsatte en bit in i skogen där Tommy la en mini-ruta med ett litet föremål (en liten bit papperstråd) i. Ouzo hittade den mycket riktigt efter en snabb genomgång av rutan. 
Bara några meter ifrån rutan la vi ett nytt spår. Jag och Ouzo stog bakom en gran under tiden. Denna gång hade Tommy lagt ut två föremål, en penna och en lypsyl. 
Ouzo får upp spåret och sätter fart! Jag får återigen hålla in honom då det nu dessutom blivit så pass mörkt att jag inte hinner se grenar osv. Pennan hittar han, men nosar bara på den en kort stund sedan fortsätter han. Lypsylen passerade han utan någon markering. Sista 10 metrarna gick genom en rätt tät skog så jag blundade faktiskt den sista biten. Annars hade jag fått alla grenar i ögonen. Ouzo hittade husse och efter lite kamp så gick vi hemmåt! 
 
Någon som har tips på hur man får ner tempot i spåret? Eller ska man helt enkelt bara låta honom köra i sin takt? Vill inte gå on under spåret och "förstöra" då det fortfarande är så pass nytt för oss båda. Men är lite rädd att han ska börja slarva i spåret om han är så snabb! Jag får alltså springa efter. (om jag inte håller in honom med min kroppstyngd)
 
Nu ligger han trött och rätt nöjd och sover! Ska strax börja med lite middag! 
Imorgon jobbar jag 7:15-15 sen åker vi till landet.
 
 
 
/jenny

Söndag

Just hemkommen från jobbet. Fått i mig lunch. Haft en hemsk huvudvärk som äntligen börjar ge med sig. Ska strax borra upp en boxningssäck i sovrummet och sedan ska vi gå ut och lägga spår till Ouzo. 

Igår efter jobbet och Melvins vila så åkte vi till Ikea. Ingen storhandling utan blev några blommor och några lådor till alla Melvins leksaker (läs bilar!). Köpte även en Apple-tv! Vilken fantastisk uppfinning! Bästa köpet på väldigt länge. Kunna spegla Ipaden direkt till tvn. Vi avslutade 11kvällen med att titta på Bolt. 

Nu är det dags att röra på sig. :)
/jenny

Äntligen ledig!

Jobbat tio dagar i rad. Imorgon är jag äntligen ledig och ska faktiskt ta det lugnt även om en del ska göras. Vi öppnade en flaska vin till middagen, och det händer inte ofta! Tog 10 minuter att hitta en vinöppnare och sedan var jag tvungen att diska glasen innan för de var så dammiga. Haha.. Alkohol och barn hör liksom inte ihop anser jag. 

Nu misstänker jag att Tommy har somnat när han skulle natta Melvin. Så ska gå en sväng med Ouzo nu sen sova utan att ställa väckarklockan! 
/jenny

19 december 2013Om 5 dagar är det julafton! Ingen snö så långt ögat når.. Har ingen julkänsla alls, än. :( 
/jenny

Droppar av guld!Helt klart beroende framkallande! Världens bästa produkt. 
/jenny

Träning i industriområde

Igår jobbade jag til kl 16. Ett samtal med chefen med bra feedback. Finns alltid saker man kan förbättra och nu känner jag mig ännu mer taggad att prestera ÄNNU bättre. Byter ev avdelning vid årsskiftet. Avdelningsledarna sliter i mig från två olika håll, och det är alltid kul att höra att man är efterfrågad på sin arbetsplats. Nu blir det dock en ny avdelning med nya utmaningar och nytt "team". Spännande om det går igenom.
 
Igår efter jobbet stannade jag till på Arken för att plocka upp kattmat och sand som skänktes till en tjej här i södertälje som hjälper hemlösa katter. Köpte en stor stålbur till Ouzo. Han kan inte ligga i tygbur då han går iväg med buren. Kom hem, fick kasta i mig middag och byta om innan jag och Ouzo drog iväg på patrullhundsträning.
 
Ouzo går från klarhet till klarhet. Han blir duktigare och duktigare nu när han börjar förstå vad han ska göra och prestera. Vi var denna gång i ett industriområde. Först så körde vi en jätte kort patrullering med en figurant som låg gömd precis intill kanten, inga problem för Ouzo. Vi mätte ut en 100m sträcka som vi skulle gå på 3min. Första gången gick jag på 4min och några sekunder, andra gången gick jag på extakt 3 minuter, på sekunden!
 
Sedan körde vi patrullering inne i området två gånger, en gång en kortare och en gång en längre och svårare. Ouzo tog bägge. Första visste jag var personen låg, andra gången hade jag ingen aning och kändes lite fel när Ouzo drog in bland massa bråte, men mycket riktigt så låg det en människa mitt bland allt skräp. Duktiga hund! 
 
Nu ska jag strax åka och jobba några timmar, sedan blir det en kort hundträning utanför jobbet innan jag åker hem. :) 
 
 
Jag var lerig typ överallt efter gårdagens träning!
 
/jenny

Patrullhundsträning

I södags var det bara kliva upp tidigt igen! Denna dag var det hundträning som stod på schemat. Tommy följde även med för att titta. Minusgrader men vindstilla och sol. Mysigt men kallt. Vi började med att köra "miniruta 1", dvs att en person kryper runt i en ruta på max 2X2m och droppar ett föremål eller godis, sedan får hunden gå dit och söka av området och hitta föremålet eller godisen. De två första gångerna körde vi med godis till Ouzo, men det gick nästan lite för lätt så tredje gången så la vi en 10-krona. Ouzo hittade den rätt snabbt den också, men jag var lite för snabb att belöna då han inte riktigt gjorde en markering. Eller jag skulle önskat en tydligare markering kanske man ska säga. 
 
Vi fortsatte sedan med "miniruta 2", en person kryper runt i samma storlek som tidigare, sedan går man med hunden bakom en bil, hus eller vad som så inte hunden ser. Personen som kryper runt på marken droppar denna gång inget föremål utan går ca 20 m och lämnar en rolig leksak i slutet av spåret och springer sedan och gömmer sig. Då tar man fram hunden till rutan som den ska söka av och sedan ta upp spåret, gå spåret så får den sin belöning i slutet. Första gången så sökte Ouzo av området och fick upp spåret tillslut, hittade sin kamp och var överlycklig. Andra gånge så sökte han av rutan, tog upp spåret, följde spåret, markerade sin leksak men fortsatte spåret! Jag blev då lite osäker om jag skulle låta honom fortsätta men instruktören sa att jag skulle låta honom fortsätta att jobba. (är ju inte så att en person går upp i rök för att spåret är "slut") Så Ouzo fortsätter och hittar sedan figuranten bakom en risbuske! Min fantastiska pojke!
 
Lite fika innan vi skulle köra "aha" spår. Ett spår som korsar den väg vi går kan man säga. Först fick jag lägga spår och ligga gömd bakom en gran. Sen fick jag gå och hämta Ouzo. Vi påbörjade patrullsträckan (dvs går super duper sakta) och stannar sedan där personen har korsat vägen. Ouzo blir lite störd av husse som står en bit bak för att filma. Men sedan fortsätter han att jobba. Efter en stund tar han upp spåret, följer det och hittar figuranten bakom en gran. Han är så otroligt duktig! 
 
Sen avslutade vi för dagen. Måste säga att jag är otroligt imponerad över Ouzo på dessa gånger. Jag har aldrig lagt några spår till honom innan och ändå gör han allting rätt! Jag är så sjukt stolt över min prins och jag längtar redan tills nästa träning!
 
 
/jenny

Mina egna julklappar, till mig själv!

Jag har länge suktat efter vårat eget Serum, så nu bestämde jag mig faktiskt att köpa ett till mig själv i julklapp! Den är sååå bra och någonting alla tjejer, kvinnor, damer, tanter osv borde ha i sitt badrumsskåp. Jag älskar den! Sen blev det lite annat också som jag länge önskat.
 
Från vänster: Aloe Ever-Shield Deo 95:-, Aloe Hand and Face soap (min favorit!) 170:-, Aloe Scrub 200:-, Sonya Hydrate Schampoo och Balsam 225:-/st, Aloe Balacing Cremé 350:- och Aloe Nourishing Serum 455:-
 
/jenny

Svensk vinnarutställning 2013

I lrdags var det årets hundutställning, den som alltid är obligatorisk! Melvin hade dock varit vaken några timmar under natten så var inte så utvilad som jag hade hoppats på. Vi kom fram rätt lagom till mässan, träffade Tommys mamma, plastpappa och syster på parkeringen så de tog med sig Lea via entren. Väl inne och på plats så var det snart dags. Ouzo var lite stressad när vi kom in men vilken hund blir inte det i den miljön? Men efter några minuter så var det lugnt igen. Jag böt om och värmde upp Ouzo. Han kändes riktigt bra, men jag la ribban att vi skulle ha kul och att han skulle sköta sig. Sjävklart var det nästan så Ouzo och Valles bedömning krockade. Så när Ouzo var klar så var det bara springa till Faraohundsringen och ta Valle. Hur gick det då för Ouzo? Han blev trea i sin klass med exc och en jätte fin kritik, jag är jätte nöjd! Han stod som en klippa och tog inte ett enda galoppsteg! 
 
I faraohundsringen så kom jag när championhanarna var inne, så det var på håret att jag hann. Valle var såklart jätte duktig, som alltid och fick exc med ck och hamnade sedan precis utanför bästa hane placering. Sedan fick han möta tiken om tävlan om bästa veteran och det tog han också hem. Så var bara bli kvar och vänta på finalerna. Melvin sov i vagnen så när hundarna var klara så gick jag och Tommy själva en stund och shoppade, utan barn! 
 
Hittade äntligen en liten trimväska/neccesär som jag kan ha alla Ouzos prylar i. Är mycket smidiare att ha alla utställningssaker i en och samma väska. Köpte några rullar skitpåsar, ben, godis, leksaker och lite annat smått och gott. Ouzo äter ju mängder med ben, minst ett om dagen. Så nu har jag väl inhandlat för, hum, en månad.. :/ 
 
Nåväl, Tommy och barnen åkte hem. Jag stannade kvar med mamma för att visa Valle i finalen. Blev en enorm väntan i uppsamlingsringen men när vi väl fick gå in i finalringen så var det fart. Valle är så vältränad så han vet exakt hur han ska göra. Vi blev först utplockade bland de 10 bästa av 72st!! Sedan fick vi springa ett varv innan han plockade ut 4 stycken för placering. Där tog det slut för oss. Men jag är nöjd att ändå ha blivit utplockad! 
 
Jag och mamma tog sedan en snabb shoppingrunda innan vi packade ihop. Jag hade personalfest direkt efter mässan. Så mamma var snäll att hon körde dit mig. Fick byta om i bilen.. ;) En trevlig kväll med alla fantastiska kollegor. Med tanke på den sömnlösa natten och långa dagen på mässan så hämtade Tommy mig vid 23 så blev inte en så jätte sen kväll, som jag hade tänkt från början.
 
Trönderjyckens Ouzo 
 
/jenny

MiddagSåhär ser det ut när man ska äta middag med en snart 2-åring! Bilarna står prydligt uppradade framför tallriken. 
/jenny

Finns inget vackrare än att se dig sovaRomeo ligger nerbäddad i Melvins säng.
Melle somnade 20:15, jag sitter fortfarande kvar i sängen och lyssnar på hans andetag. Finns inget mer rofyllt! Nu ska Ouzo få en snabbkiss sen ska även jag sova. 
/jenny

Nya lampor

  

Tyckte vi behövde nya sängbordslampor. Efter över ett år med bara en lampa, då den på min sida gick sönder, så tog jag tag i det hela och köpte två av dessa. Jätte fina tycker jag! :) 

/jenny

Årets första julklapp


Årets första julklappar är inslagna. 
Idag ska vi plocka fram det sista julpyntet och vid 11 ska vi på julmarknad med barnens mormor. Mys! 

/jenny
rss feed
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!