Och så fick vi hem henne igen../jenny

Äntligen!/jenny

Zizzy på rymmen

Inatt tyckte Zizzy det var en bra idé att ta sig ut. Hon pressade sig ut genom myggnätet som satt i fönstret. På några få sekunder satt hon på marken och sprang bort över ängen. Fick lämna mina sovande barn och hoppa i kläderna och springa efter. Hon var såklart hos grannen.. Men fick inte tag i henne. Ska nu gå över igen och se om tösen tar sig fram. Sen får jag säkra hela hemmet ännu mer.. /jenny

Besök av Herr Padda

Jag hann aldrig få någonting röjt när Noel sov vid lunchtid. Han sover sämre när jag inte ligger bredvid honom, hud mot hud. 
Vädret har pendlat hela dagen, strålande sol ena sekunden och nästa regn och molnigt. Hade egentligen varit ett perfekt tillfälle att åka hem och köra en maskin tvätt och få med boken ut, men mamma skulle ändå åka en sväng och köra en arbetskollega till Arlanda, så hon skulle göra det istället.. Bara det att hon såklart glömde nyckeln. Suck. Blir en sväng hem imorgon ändå. 

För en tid sedan köpte jag en ny bilstol till Melvin, för att han ska kunna åka bakåtvänd så länge som möjligt, men har aldrig fått hjälp av min käre man att flytta om barnens stolar så när Noel skulle sova på eftermiddagen så la jag honom i vagnen och tog bilstolen i andra handen. Noel får Melvins gamla stol (Britax Hi-Way II) och Melvin får en ny Britax Maxway. Att barnen ska åka bakåtvända så länge som möjligt är självklart i mina ögon. Alldeles för många vänder sina barn framåt alldeles för tidigt och barnens nackar klarar inte av en krock utan bryter då nacken vid en krock.. Så för mig är inte valet så svårt. 
Hur som haver, Melvin har samlat på sig en del skräp vid sin plats, allt från leksaker till pinnar. Så fick börja med att städa ur bilen. Även pappan har varit duktig med att lämna saker.. Fick in och monterade Noels stol, blev bara några svordomar denna gång. Men den sitter som berget nu. Melvins stol tar jag imorgon, hann aldrig klart då mamma skulle iväg. 

I källaren fann jag även "herr padda", inte bara en utan två, en stor och fet och en liten. Melvin hjälpte till att bära ut dom. Lea vågade inte ta den stora utan bara den lilla, men Melvin ville ta den stora och utan bekymmer så tog han den med båda händerna och lyfte ut den till trädgården istället! Härligt att se hur han älskar djur och kryp. Inspekterar alla småkryp och är orädd. Precis som sin mor var. (Ja jag och syrran gick på grod/padd jakt när vi var yngre. Hade dom i stora lådor med gräs och vatten, matade dom med maskar och släppte sedan ut dom) 

Lilla Noel är riktigt nära att börja krypa. Nu ställer han sig på knä men behöver bara komma på hur han ska ta sig framåt.. Bara en tidsfråga! 
Nu är det dags att sova, barnen sover redan. /jenny

Änglamakerskan

Att få tid för sig själv med tre barn, varav en spädis (som iofs inte är så liten längre..) är lättare sagt än gjort. Alltid fullt upp och dessutom blev Tommy sjukskriven i februari för utmattningssyndrom, så i början var det lite som att ha fyra barn att ta hand om. Nu är han tack och lov på god väg tillbaka och är tillbaka på arbetet. Men det har varit enormt tufft och jag fick dra ett stort lass. Så här i efterhand så har jag nästan undrat hur tusan jag har orkat utan att själv gå in i väggen.. Men, jag klarade mig med endast magkatarr! ;) 

Vi är på landet sedan Lea slutade skolan. Alldeles underbart! Dessutom har vi en del projekt här som ska göras under sommaren. Utedusch är en av alla saker och så funderar vi på att bygga en altan. Vi får se hur mycket vi hinner med. Tommy går av båten på tisdag och sedan har han 8 veckor ledigt! Hönshus byggdes under våren och i juni flyttade en liten flock in. Plocka egna ägg är oslagbart! 

Slukade Camilla Läckbergs bok "Änglamakerskan" på tre dagar. Började läsa den när jag blev inlagd på sjukhus när jag väntade Melvin, men läste aldrig hela och boken försvann.. Nu ska jag fortsätta på hennes bästa bok "Lejontämjaren". Får bli först imorgon.. Den ligger kvar hemma. 

Nu har lilla Noel precis somnat och jag ska försöka hinna röja lite innan han vaknar igen! /jenny
rss feed
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!