Sjukstuga

Här hemma är det tre av fyra som är sjuka. Noel har fortfarande feber, jag har mina bihålor och knaprar antibiotika och alvedon/Ipren för att orka stå på benen, men inatt blev även Melvin dålig. Vaknade av att han hade svårt att andas, eller han hade ansträngd andning, krupphosta och feber. Efter lite övervägande med mig själv ringde jag till min mamma (ja jag får ringa oavsett tid på dygnet) och både hon och pappa tyckte det lät som krupp. (Båda två har jobbat inom akutsjukvården typ hela sina liv) Dock vaknade inte Melvin av varken hostan eller andningen så jag öppnade fönstret och balkongdörren i sovrummet så det skulle komma in sval luft. La Melvin med huvudet i högläge och efter ca 30min lättade andningen och jag vågade lägga mig ner och sova. 

Hela dagen igår tog vi det iallafall lugnt, på kvällen kollade vi på Hotell Transylvanien då Lea ska se tvåan på bio snart. Idag blir det en lugn dag också.. Båda småkillarna har ju feber så blir att bädda ner oss i soffan och tycka synd om oss själva. 

Nexus förstår inte riktigt det där med att man inte ska sitta framför tvn.. 


/jenny

Nya färger i nagellådan/jenny

Bihåleinflammation

Har varit täppt i näsan i över två veckor. Det har inte velat ge med sig.. Inatt vaknade jag av att jag hade ont i ena örat, så pass att jag inte kunde somna om. Så gick upp och tog en Ipren. Ringde vårdcentralen tidigt imorse och fick en tid kort senare. Som jag redan misstänkte så är det bihåleinflammation jag åkt på. Så nu har jag fått antibiotika och nässpray utskrivet. Hoppas på bättring snabbt för detta var ingen höjdare. 

Till råga på allt så har Noel fått feber. Igår fyllde han ett år och det firades med bla 39,6 i feber.. Dock är han pigg och håller humöret uppe ändå. Lite extra mammig och vill gärna vara i famnen hela tiden. Just nu sover han. Så jag ska passa på att starta både tvätt och diskmaskin. 
Blir inga ansträngande aktiviteter idag. Tänkte bädda ner oss och kolla på någon film i soffan. En riktig sjuk-mysdag. 


/jenny

Inskolning

Imorgon är det inskolning på förskola för min lilla trollunge. Är väldigt blandade känslor. Tycker han är för liten än men har ingen möjlighet att vara hemma längre. Mammadagarna är slut. Ändå tacksam över att jag bor i Sverige och möjlighet att vara hemma så pass länge. Bara i våra grannländer har de några veckor betald. I Danmark får de inte ens lön om de är hemma med sjukt barn (VAB).. Sjukt. Nåväl.. Ska bli skönt att nästa vecka vara tillbaka på golvet och börja jobba. Har tre dagars utbildning och sedan första passet "på egna ben" är 9:30-19:30.. Spännande!

Idag har det varit kalas hos oss. Jag fyller år idag och på torsdag fyller Noel ett år. Sjukt vad tiden går fort.. Känns som om det var igår jag låg på förlossningen och fick upp honom på bröstet. Undrar fortfarande vart den där pausknappen finns?! Tack alla som kom, alla presenter både till mig och Noel. 

Så i morgon är det inskolning fram till ca kl 11, sen lunch innan jag kör ut mannen till landet för att dra upp båten med min far. Har även lite saker som ska plockas med hem. 

Imorgon kväll ska vi även titta på ett radhus! Troligtvis inget vi kommer tacka ja till då hyran är över 11k men kul ändå att åka och titta.. Nu ska jag sussa bredvid min lilla prins som sover sedan en tid tillbaka. 

Från min man.. Av barnen fick jag en fin vas! 


/jenny

Lazy

I lördags blev valparna 8 veckor och Lazy fick äntligen komma hem igen. Ingen kunde bli lyckligare än Ouzo. Som han saknat henne.. Åkte till en rastgård så de skulle få busa av sig men de gick och nosade i varsin ände av rastgården precis som om de aldrig varit ifrån varandra. 

Igår storstädade jag köket och efter lunchen så packade vi in oss i bilen och åkte till landet. Mormor var där så vi var ute en stund innan vi gick in för att göra middag. När vi käkat, diskat och städat undan så åkte vi hem. Mamma hjälpte mig att få upp barn, packning och hundar till lägenheten. Melvin somnade i bilen och sov tills nu på morgonen.. 13h i sträck. 

Är nog någonting med barn och när man är ledig. Då vaknar de tidigt. Fredag, lördag och söndag behövde jag inte ställa någon klocka, då vaknade Noel och Melvin mellan 6:30-7:30. Varje morgon. När tror ni de vaknade idag när vi hade tider att passa? Jo Noel vaknade 9:05 och Melvin strax efter.. Ställde ingen väckarklocka men var skönt att vi fick sova ut. Ringde förskolan direkt och tänkte att Melvin inte skulle få gå dit när klockan var så mycket men det var inga problem. På med kläder och Melvin fick en flaska välling i handen. Om en vecka börjar Noel på förskolan.. Och om två veckor är jag tillbaka på jobbet, hjälp vad tiden springer iväg.. 

Nu ska jag strax ge Noel lite lunch sen är det sova för hans del en stund innan vi ska hämta de stora barnen. 
/jenny

Bebis till barn

Sambon har dragit iväg på en ny vecka på sjön. Blir alltid lite seg första kvällen jag är ensam. Melvin har fått somna i vår säng så nu ligger båda barnen på varsin sida om mig och sussar sött. 

Håller på att rensa ur alla barnsaker nu och har lyckats få upp fyra flyttlådor med kläder och andra bebis tillbehör på vinden. Inväntar en kommande barnbasar eller loppis så man blir av med allt i ett svep. Orkar inte sälja allt över nätet, det ska fotas och ev skickas.  Det har jag inte tid eller lust med.. 
Inser också att jag inte längre har en bebis utan ett litet barn. Förstår vad man säger och gör vad man ber om. Älskade unge. Vad tiden går fort. Om två veckor är det inskolning på förskolan och om tre veckor står jag på säljgolvet igen. Har ändå ett jäkligt skönt schema, under Tommys arbetsveckor har jag en dag jag jobbar några timmar. Dvs minimalt med tid för barnen på förskolan. Det har jag oroat mig mest för. 

Nu är det dags att sova. Om några timmar lär Noel vakna och vilja amma tills han somnar om igen. :)  
/jenny
rss feed
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!