Söndag

Just nu ligger Melvin och sover. Ska alldeles strax gå in och väcka honom. När han somnat så fick hundarna en snabbkiss sedan tog jag och gjorde rent en kattlåda. Hade tänkt skura hela badrummet men orkade verkligen inte. Har faktiskt bara suttit i soffan och inte gjort något speciellt. Lea är hos en kompis så har varit lungt och skönt. 
 
Är väl dags att resa på sig och få lite gjort innan lilla huliganen vaknar!
/jenny

Tävlingslydnadskurs

Igår var första gången på grundkursen i tävlingslydnad som jag och Ouzo går. Målet med kursen är att kunna starta i lydnadsklass ett. Jag har satt ribban att JAG ska kunna alla moment och veta hur jag ska träna in allt. Sen får tiden utvisa när vi startar för första gången på lydnadsplanen. 
 
Ouzo är i en rätt flamsig period, mycket hormoner som spökar. Daisy ska snart börja löpa och tror Ouzo har en del att hålla reda på. Men när han väl koncentrerade sig så gick det kanonbra! När han inte förstår vad vi ska göra så blir han som en studsboll men när bollen trillar ner så går det kanon. Snabblärd är han. Ouzo är inte ens ett år så vi körde korta övningar och varvade med mycket lek och pauser. 
 
Vi gjorde bara två övningar igår. Stadga- Att hunden ska lära sig vara still i väntan på nytt komando med störning. Så ibörjan så var det bara att han skulle sluta hoppa och belöna när han faktsikt stod still. Väldigt basic. 
 
Fot- Få in ett bra fot. Blev lärd en ny teknik/inlärning, som jag faktiskt aldrig hört talas om. Men det verkar fungera bra och blir ett mer naturligt sätt tycker jag. Man backar och hunden går emot en, så belönar man när hunden är vid fotposition, med nosen bakåt. Dvs fot åt fel håll. Är inte den bästa på att förklara. Haha.. Men vi testar och hoppas att det fungerar. 
 
Nu har vi lite olika läxor tills nästa vecka. Jag är så sjukt taggad. Tycker detta är jätte kul och ska bli se hur långt jag och Ouzo kommer ta oss. 
/jenny

Första gången på länge!

För första gången på väldigt väldigt länge, ja sedan Melvin föddes så har jag aldrig unnat mig någonting åt mig själv. Och när jag menar unna mig något så syftar jag på något man vill ha men inte behöver. När jag var mammaledig så studerade även Tommy, så att köpa saker för nöjes skull var bara att fetglömma! Nu har jag snart varit hemma ensam med både barn och djur i tre veckor, och då tyckte jag att jag faktiskt skulle, för en gångs skull, unna mig något. Något jag faktiskt VILL ha. Så blev en väska och plånbok från Michael Kors. Happy!
 
 
/jenny
rss feed
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!