Surisar

Började morgonen med lite stress. Melvin som det senaste dygnet verkligen inte har mått bra och varit en riktig surpelle. Ingenting har varit bra för lilla prinsen. Lämnade av honom hos mamma och åkte vidare mot röngten. Några minuter sen och kärringen i receptionen uppskattade det inte. "Det står på lappen att man ska vara här 10 minuter innan" och så spände hon blicken i mig. Jo men nu har jag en väldigt sjuk son hemma och då blir det inte alltid som man tänkt sig. Fick mutter tillbaka, sen ringde hon avdelningen och sa "Skallen Nyström är här NU. Hon hade tid för 5min sen" Jag bet mig i tungan för att inte säga något otrevligt, då hade jag nog blivit utkastad. Har väldigt kort stubin nu för tiden. 

Nåväl, var en väldigt trevlig sköterska som tog hand om mig under hela röntgenundersökningen. Fick nål i armen för att jag skulle få kontrast. Fick ligga helt stilla under hela undersökningen och självklart börjar det alltid klia någonstans när man absolut inte för röra sig. Haha! När jag var klar åkte jag hem till mamma där jag hämtade Melvin som somnat i hennes säng. Vi gjorde ett snabbt stopp på Rusta för att köpa schampo. 1500ml Loreal frisörschamo för 179:-! Taget! Dessutom kunde inte surisen gå själv så fick bära honom och när jag satte ner honom på golvet så slängde han sig ner på mage och vägrade ställa sig upp om han inte blev buren. Hade han inte varit så sjuk som han faktiskt är så hade han fått ligga kvar. 

Nu är vi hemma och har ätit lite lunch, Melvin delade väl med sig halva tallriken till Ouzo. När Melvin sover (om han somnar) så ska jag försöka hinna plugga lite. Har missat så många dagar i skolan nu tyvärr. Hoppas hinna ikapp under nästa vecka.  




/jenny

Ännu en vab dag..

Melvin har kraftig öroninflammation, därför han inte velat äta eller dricka de senaste dagarna. Tommy kom ju hem i tisdags så igår kunde jag jobba! Grymt skönt att faktiskt få komma ut och träffa sina fantastiska kollegor! Så igår gick Tommy och Melle till vårdcentralen där det då konstaterades att han hade öroninflammation. Antibiotika utskrivet och redan på kvällen tyckte jag Melvin verkade något piggare. Han drack 1dl välling! :) Ett steg i rätt riktning. 

Min nagelutbildning flyter på! Gjorde ett slutprov på Manikyren igår och blev godkänd, så nu har jag fått börja med tippar! Äntligen. Är lite segt när man är hemma med Melvin och inte kan åka iväg. Men snart är denna sjukperiod över hoppas jag! Nio dagar vab denna månad. Kommer bli en härlig lön, not! 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det lite lunch i magarna!   
/jenny

Migg

Melvin har de senaste dagarna gått runt och sagt "Migg". Jag har verkligen försökt förstå vad han har menat. Jag har frågat men han blir bara arg och fortsätter säga "Migg"... Igår fick han en bok av mormor och morfar när de lämnade av maten. Så på kvällen när han skulle sova fick han krypa upp i sängen och bläddra i boken undertiden jag bäddade rent i hans säng. Då sa han det igen, Migg.. Dåååå kopplade jag. Blixten McQueen! Från filmen Bilar. Såklart.. Haha..  Trög morsa. Inte lätt när en envis tvååring har sitt eget lilla språk. 




/jenny

Fortsatt hög feber

Melvin vaknade med 39,3 i temp imorse, men har än klarat sig utan Ipren. Han drack upp all välling och nu leker han med sina bilar. Hela morgonen har han suttit i soffan och spelat på Ipaden. Blir nog Ipren lagom till att han ska sova lunch. 

Jag slockande igår när jag nattade Melvin, ovanligt va?! Så hann aldrig beställa Ouzos halsband. De sys efter mått och så får man beställa tyg, texter och mönster. Nu ska jag dra igång en maskin med tvätt, laga lunch, natta barnet sen försöka hinna med kattlådorna, dammsuga och plugga! 
/jenny

Just nu..



/jenny

En paus

Melvin sover i vagnen på balkongen. Han somnade när vi gick med hundarna, kanske tempen håller sig lite lägre när han ligger ute i kylan. Och får dessutom frisk luft! 
Ska försöka hinna plocka lite under tiden. Just nu har jag fastnat i soffan, det tar rätt bra på krafterna att ständigt vaka över prinsen. 

Ska vika lite tvätt som min sambo lämnade till mig när han åkte. Bädda rent i Melles säng och rensa skafferiet. Min fantastiska mamma handlar åt mig. Så slipper jag släpa med mig Melvin när han är så sjuk. Imorse vaknade han med 39,9 graders feber. Hon tar även med sig Julia så Ouzo får busa i rastgården och få lite aktivering. Det ligger tyvärr inte på priolistan just nu. Även jag är förkyld, dock bara snuva och känner mig hängig.. Ska försöka köra lite med pallen inne och fortsätta med klickern. Halsbanden ska även beställas idag. Mamma tar med sig ett måttband så jag får rätt mått. 



/jenny

Pillerburk

Köpte en pillerburk på Apoteket igår när jag sprang in efter jobbet och köpte alvedon till Melvin. Jag hatar att ha alvedon och Ipren löst i väskan. Tycker denna är så söt och smidig. Nu när jag haft sån huvudvärk så har jag verkligen saknat en liten smidig burk. Kostade knappt 40:- på Kronans Droghandel. 



/jenny

Sjukstuga, igen!

Sitter nu och glor på reprisen av tunnelbanan. Melvin har jätte hög feber men sover nu i sin säng. Han vaknade inatt kl 2:30 och hade 39,5 i feber, och den har hållt sig där hela dagen. Som högst låg den på 39,9 och då var han riktigt dålig. Men han kämpade på. Åt madariner, drack vatten och fick alvedon. Så efter en stund satte han sig på sin motorcykel och åkte några varv. Fick slänga ner Melvin i vagnen och gå ett varv med hundarna. 
 
Imorgon skulle det vara patrullhundsträning för min och Ouzos del men det är självklart inställt. Imorgon lär det bli soffhäng och glo på filmer hela dagen. Ut i friska luften och gå med hundarna. Det är väl våran plan såhär långt.. Hoppas att Melles feber håller sig betydligt lägre än vad den gjort under dagen. 
 
Nej nu ska hundarna sabbkissas och jag ska krypa ner i sängen innan prinser vaknar. Man vet ju aldrig hur natten kommer bli..
/jenny

Patrullhundsträning i minusgrader

I torsdags var det dags för vårat första träningspass sedan juluppehållet. Vi var denna gång i ett industriområde kan man säga. Vi vallade av hela området sedan körde vi en motivationsövning. En figurant kampade/lekte med Ouzo sen sprang in och gömde sig och så sprang vi efter direkt och skulle leta upp figuranten.. Ouzo blev dock lite för taggad och började söka av med synen, tog en stund innan han kopplade in näsan och kort därefter gav det belöning! Hittade figuranten och det blev massor av kamp och lek! 
 
Därefter fick jag lägga mig ute som figurant. Fyra figuranter ute och fem hundar letade över området, sen när en hund hittat en figurant så tog denne med sig hunden och la i bilen och hundföraren gömde sig och så höll vi på. Jag var dock "smart" och la mig på kanten av området med motvind. dvs att hundarna inte kunde få någon vittring då vinden låg fel.. haha.. Smarto. Tog 30 minuter innan jag såg hur vinden låg och flyttade på mig.
 
När det var Ouzos tur så tog vi en kant, han var nogrann och sökte nogrannt. Han visade rätt tydligt att han hittat något och var påväg under ett typ litet tak med presenning över. väldigt litet och trångt, säger till Ouzo "där går vi inte in", så Ouzo springer runt hörnet och där låg den där roliga figgen! 
 
Andra gången så fick han jobba rätt länge. Han började som vanligt, kanon! Men när han fått jobba ett tag utan att hitta någon så började han tappa motivationen. Han började slarva och tappa fokus. Jag hade sett en figge så jag styrde in honom mot det området där figgen låg och kort därefter så hittade Ouzo även den figgen och fick sin belöning! Tycker det är viktigt att läsa av hunden när den börjar tycka det är lite halvtråkigt och speciellt med Ouzo som är så pass ung. 
 
Kom hem vid 22 och då hade min fina sambo tappat upp ett varmt bad!
 
 
Här var min utsikt under en av de gånger jag låg som figge..
 
/jenny

Äntligen

Imorgon kommer den dagen jag har drömt om i så många år! Jag ska påbörja en nagelteknolog-utbildning. 10års längtan är äntligen över. Först ringer kl 5:00 för några timmars jobb på Elgiganten i vanlig ordning. Men efter lunch imorgon. Yey! 

Nu ska jag sova efter en lång dag! 
/jenny

Hektisk dag!

Hemma efter en intensiv dag! Upp kl 5 för att åka och jobba efter en veckas VAB med Melle. Skönt att börja komma in i sina rutiner igen. :) Hem, lunch i magen, hämta Melvin på dagis, Lea från skolan, packa in oss i bilen och åka till mormor för att fira min syster som fyller år idag. Blev en omväg till Tullinge först för att hämta syrrans födelsedags present! 

Väl hos mormor blev det fika och smörgåstårta! Jag och Tommy drog till Ikea en snabbis medans barnen och hundarna var kvar med mormor, moster och gammelmormor. Ska göra om hallen. Fick sug att göra om efter att ha varit hos Tommys syster som nyligen flyttat. Tyvärr så får jag inte min vilja igenom att måla om, men att planera om hallen så den kommer kännas större gick igenom hos min karl! 

När vi var klara så packade vi oss hemåt, hämtade barnen och hundarna först såklart! Släppte av barnen och mannen innan jag åkte vidare till Hölö för att köpa en grej. Otroligt trevlig kvinna och vi pratade i två timmar(!!!) innan jag började bli hes. Haha. Blev en akut handling på Ica så vi klarar morgonen imorgon. Jag och Tommy får åka och "stor" handla imorgon.

Nu ska jag dock slänga mig i säng!
Natti 
/jenny

Fredag

Melvin ligger bredvid mig i soffan och sover. Han slockande i famnen när vi tittade på Bilar (Cars). Man märker att han inte har samma ork som tidigare. Han orkar leka 45min-1h innan han kryper upp i soffan och spelar på Ipaden en stund eller leker med bilar i soffan. 
 
Imorgon kommer äntligen Tommy hem efter 12 dagar på jobb. Beroende på hur Melle mår imorgon så kanske vi går ut en sväng till skogen och åker pulka. Man får försöka passa på innan all snö förvinner. På söndag är det patrullhundsträning och sedan kalas hos Tommys syster.
 
Nu ska jag strax väcka lilla plutten, göra lunch, klä på oss och gå en sväng med hundarna. 
Barnen fick paket (typ krya-på-dig-paket) igår av sin farfar som kom förbi i 5 min. Melvin fick nya bilar som han lekte med hela kvällen och somnade med alla tre bilar i famnen. Idag har han fortsatt att leka med sina nya bilar. Sötaste. Lea fick så hon kan göra armband med namn och symboler på samt ett spel. Lyckliga barn!
 
 
/jenny

Torsdag

Planerna gick i krash inatt. Melvin fick lätt feber och en hemsk slemhosta. Dessutom så blir han som en frimärke när han blir dålig, ska ligga tätt tätt och om jag går upp på tex toa så vaknar han och blir ledsen. Så han sov bredvid mig, med huvudet i höglöge, och jag fick vara hemma från jobbet, igen. Gick upp kl 6, Lea var vaken så jag tog och gick en sväng med hundarna innan Melvin skulle vakna. När jag kom hem så satt Melle vaken i soffan med Lea och tittade på bolibompa. 
 
Melvin har knappt ätit något sen i söndags, så blev så glad när han druckit upp sin välling och ville ha en macka! Även om han bara åt en halv så verkar det ändå vara påväg åt rätt håll. Pratade med en sjuksköterska på Previa, våran företagshälsovård, om lillplutten. Blir troligtvis hemma imorgon också då hon ansåg att han ska vara så pass pigg att han orkar med dagis. Nu orkar han leka ca 45min-1h innan han lägger sig i soffan och är slut. Skönt nog så är pappa hemma igen på lördag och "tar över". Är han fortfarande såhär så får en läkare titta på honom nästa vecka. 
 
Nu sover Melvin med tre pannkakor i magen (yey!), jag har precis haft hyresvärden här som har mätt tempraturen i lägenheten. Vi har alldeles för kallt så nu får vi se vad som händer. Jag kollar på reprisen av Tunnelbanan som jag missade igår när jag nattade Melle. Sen blir det disken innan det är dags att väcka lilla trollet. 
 
 
/jenny

Onsdag morgon

Blev ingen vikning av tvätten igår. Jag slockande, som vanligt, när jag nattade Melvin. Tror dessutom att jag somnade före honom. Vaknade kl 3! Bara kliva upp, kissa hundar och sedan krypa ner i min säng. Vi har haft en mysig morgon, ätit frukost och nu tittar vi på Röjar-Ralf. Ovanligt?! Skulle nästan vilja få tag på typ t-shirt med Röjar-Ralf tryck på. Någon som vet om det går att få tag på. Och i så fall vart jag kan hitta det?
 
Idag ska vi inte göra så mycket. Mysa i soffan. Måste åka ut en sväng och köpa en baddräkt till Lea. Leas skola är sååååå fantastiska att komma ut med information i tid. I fredags fick jag lapp hem om att de ska ha simskola nu varje torsdag. Problemet är bara att alla Leas badkläder ligger kvar i sommarstugan. Tror knappast att skolan inte haft en plan om när de skulle ha simskola. Men det är typsikt. Såhär är det med all information. Kommer några dagar innan. Sist så fick vi veta två dagar innan att de skulle iväg till ett stall och rida. Jätte kul! Men Tommy har svår allergi mot just hästar och behöver börja äta allergi tabletter en vecka i förväg för att han inte ska få en kraftig allergichock. 
 
Nåväl, är bara åka iväg och köpa en baddräkt som hon kan ha. Får ta det med rektorn. Snart är det dessutom föräldrarmöte. Nu ska jag plocka undan lite leksaker, ta tvätten undertiden prinsen tittar klart på filmen. 
 
 
/jenny

Sjukstuga

Ännu en dag med en sjuk Melvin, nu är febern iallafall borta men snoret rinner som en kran och han är hängig och äter väldigt dåligt. Men imorgon är sista dagen jag blir hemma med honom, så på torsdag är det dagis som gäller. Om nu inget annat skulle dyka upp men det hoppas vi inte! 
 
Idag tog vi oss ut till djuraffären en snabbis för att köpa kattsand och sedan lite snabbhandling på Coop. Melvin dissade lunchen och somnade sedan för att sova i 2h. Lea försökte väcka honom efter en timme man han sprang ut till mig som satt i soffan, la huvudet i famnen och slockande på nytt. Det tar på krafterna att inte må helt hundra. Nu sitter han och tittar på någon film på min telefon och jag glor på djurens hjältar eller vad det heter. Strax blir det välling för pojken och när han somnat för natten ska jag försöka få undan lite tvätt som jag dragit på alldeles för länge. 
 
Ska även passa på att beställa två nya halsband till Ouzo. Ett nytt patrullhalsband och ett vardagshalsband. Visar bilder när de kommer. 
 
 
/jenny

-



/jenny

Ny säng till Melvin

Hemma efter en timme i skogen med barnen och hunden. Ouzo har fått springa lös under tiden barnen har åkt pulka och haft det skoj. 

Igår var mamma och syster här under kvällen. De hade köpt en juniorsäng till Melvin som jag självklart ville få uppsatt så snart som möjligt. Liten börjar bli stor! Bäddade och fixade, dock saknar jag ett stort täcke till prinsen. Så han får vänta med att använda sitt Bilar (Cars) täcke som han fick i födelsedags present till vi inhandlat ett. En stor fördel är att jag kan lägga mig bredvid honom i hans säng när han ska sova. Det var lite svårare i spjälsängen, då fick man ligga typ med halva kroppen i sängen och resten i hundkorgen.. Inte bekvämt! 

Melvin sov några timmar i sin säng innan han vaknade och kröp upp hos mig. Ingen sovmorgon bjöd han på heller. Dock är han varm och snorig så vi får se om febern knackar på dörren under dagen. 
Nu ska jag göra lite lunch och sen ska Melvin sova. 



/jenny

Mason cash

Förra veckan gjorde jag ett litet klipp. Fick tag på två hundmat/vattenskålar från Mason Cash för en hundring. Via en köp och sälj sida på facebook. Knappt använda var dom. Ouzo äter ur matbar pga sin storlek, men att ha två extra vattenskålar lite här och var i lägenheten skadar aldrig. Går åt så enormt mycket vatten här hemma så nu behöver jag inte oroa mig att det inte finns vatten till törstiga hundar eller katter. Tidigare så var vattenskålen alltid tom på morgonen, trots att jag fyllde på det sista jag gjorde innan jag la mig.

Jag undrar dock vem av djuren som flyttar den stora, tunga och fulla vattenskålen under nätterna. Den står nämnligen aldrig på samma plats där jag ställer den på kvällarna..

/jenny

Melvin 2 år!

Igår var det två år sedan våran fantastiska son föddes. Dom absolut två bästa åren i mitt liv. Tiden har gått så fruktansvärt fort. Var är min lilla bebis som inte kunde gå och prata? Nu är Melvin en egen individ med en (stark) egen vilja och kan göra sig förstådd. Är fantastiskt hur han utvecklats på dessa två åren, och han utvecklas för varje dag som går.

Trots min huvudvärk så hade vi fika/kalas för Melle igår. Tack alla som kom och firade våran prins. Melvin blev överlycklig över alla presenter och har lekt med alla, gärna på samma gång.

Melvin bjöd på sovmorgon till kl 10:30, men han somnade iofs aldrig igårkväll. Nu tittar vi på Röjar-ralf. Melvins absoluta favoritfilm. Ska strax åka en sväng till landet och byta batteri i bilarna. I morgon åker Tommy ut på sjön igen så blir ensam i 12 dagar! Ska handla middag för den närmsta veckan också.

Nu mysa framför slutet av Röjar-ralf.
/jenny

Mål 2014

Sitter vaken i köket ensam medans alla andra ligger och sover. Jag och Ouzo skulle gå en promenad men mötte vildsvin efter en kort stund så vi vände och gick hem. Har funderat lite över det gångna året och året som nu kommer. Jag har inte satt några nyårslöften men däremot mål som jag strävar efter att uppnå. 
 
- Utbilda mig till nagelteknolog.
 
Har alltid varit en stor dröm och intresse för naglar har jag alltid haft. Nu den senaste tiden har väl inte utrymme funnits på samma sätt som tidigare. Men nu tänker jag inte vänta längre. Har tittat på olika utbildningar, finns vissa för under 10000:- men när man läser så känns det lite som "bluffobåg". Det ligger ingen utbildning i det hela, alltså man lär sig bygga naglar men allt annat runt om kring utesluts dvs lära om sjukdomar, hygien, anatomi och annat som är så pass viktigt. Har hittat en utbildning som ligger på 20000:-, där ingår allt samt både teoretisk samt praktiskt prov för att bli godkänd och få sitt diplom. Den startar nu i januari. Om allt löser sig pengarmässigt så hoppar jag på den. 
 
- Att Ouzo blir godkänd som patrullhund och vi tillsammans blir godkända som Tjänstehundsekipage! 
 
Utbildningen startar nu under våren. Men krävs förutom övningstillfällerna att träna hemma också. Så lär bli ett fullspäckat schema. Måste även gå en grundläggande militärutbildning på två veckor. Hur jag ska klara mig borta från Melvin i två veckor vet jag inte. Blir förhoppningsvis inte en utbildning så långt bort så känns det nog lite bättre i hjärtat. 
 
- Börja träna Thaiboxnig.
 
Är min sambo som vill börja och varför inte bara haka på? Man blir både vältränad, får bättre konditon och jag lär lätt kunna försvara mig om jag blir överfallen ute. Jag är däremot extremt rädd om ansiktet så när vi nu tränar hemma och Tommy slår så står jag oftast och blundar. Han slår inte mig alltså, utan på sånnadär kuddar som jag håller med händerna, vid ansiktet. 
 
Det ett är väl mina mål jag har. Sen ingår ju även att vara en bra mamma, partner, vän och djurägare. Men för mig är det saker man alltid strävar efter. 
Nu ska jag göra lite frukost och börja väcka pojkarna som fortfarande sover. Lea har precis vaknat och gör mig sällskap!
/jenny
rss feed
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!